Σελίδες

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

'Precious': Μετά το θρίαμβο του Sundance σειρά έχουν οι Κάννες

Το δεύτερο εγχείρημα του Lee Daniels αφού σάρωσε στις αρχές του έτους τα βραβεία του ανεξάρτητου φεστιβάλ Sundance, έβαλε πλώρη για τις ακτές της Νότιας Γαλλίας συμμετέχοντας στο παράλληλο τμήμα του φεστιβάλ των Καννών, Ένα Κάποιο Βλέμμα (Un Certain Regard). Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε λοιπόν, καλύτερη χρονική στιγμή για να σας παρουσιάσουμε το trailer της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας αυτής ταινίας.
Η πρωτοεμφανιζόμενη πρωταγωνίστρια Gabourey 'Gabby' Sidibe και η υπερβατική ερμηνεία που παρέδωσε μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των κριτικών κι αν κρίνουμε από το video που ακολουθεί, είχαν απόλυτο δίκιο. Η νεαρή Claireece Precious Jones έχει γνωρίσει μόνο την άσχημη πλευρά της ζωής: κακοποίηση από τη μητέρα της, βιασμό από τον πατέρα της, φτώχεια, θυμό, δεν έχει πάει σχολείο, δεν έχει νιώσει αγάπη. Έφηβη πλέον κι ενώ περιμένει το δεύτερο της παιδί, αποφασίζει να ξεκινήσει μαθήματα σε ένα εναλλακτικό σχολείο, ως μια ύστατη προσπάθεια να αλλάξει τη γεμάτη αντιξοοότητες ζωή της.
Η αλήθεια είναι ότι η δύναμη της θέλησης, οι ανυπολόγιστες ψυχικές δυνάμεις και η ελπιδοφόρα προσέγγιση των πραγμάτων απασχολούν τόσο έντονα τον κινηματογραφικό φακό του σκηνοθέτη που δύσκολα μπορούν να αφήσουν κάποιο ασυγκίνητο.

Υ.Γ. Σε περίπτωση που δεν το προσέξατε, στο ρόλο της κοινωνικής λειτουργού εμφανίζεται η Mariah Carrey.

Ζωή Κοροβέση

Δεν υπάρχουν σχόλια: