Σελίδες

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Το Departures καλύτερη ξενόγλωσση ταινία!


Η μεγάλη Ιαπωνική σχολή, άφησε για μια ακόμη φορά το στίγμα της στα Όσκαρ. Τον δρόμο άνοιξε ο Ακίρα Κουροσάβα, το 1951, με το Ρασομόν και ακολούθησαν άλλες δώδεκα συμμετοχές στον τελικό. Το «Departures» του Yojiro Takita, είναι μια συγκινητική ταινία γύρω από το ιαπωνικό έθιμο της προετοιμασίας των νεκρών για την ομαλή "αναχώρηση" τους σε επόμενες ζωές. "Ο Daigo Koyabashi, μουσικός, μετακομίζει στη γενέτειρα του, όταν μένει άνεργος.


Εκεί, απαντώντας σε μια αγγελία της τοπικής εφημερίδας, δεσμεύεται χωρίς να το γνωρίζει από την αρχή και κρυφά από τη γυναίκα του, να προετοιμάζει τους νεκρούς για την «αναχώρησή» τους πριν την καύση. Όταν η γυναίκα του ανακαλύπτει το μυστικό, ο Daigo πρέπει να διαλέξει.. Μια θαυμάσια ταινία που άγγιξε τόσο κοινό όσο και κριτικούς και μας διδάσκει ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος αλλά μια καινούρια αρχή.. "


Η ταινία εκτός του όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας έχει κερδίσει και το μεγάλο βραβείο Grand Prix στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Montreal και το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Palm Springs.

Σύντομα στους κινηματογράφους από την Videorama Films.


Το καστ του Departures αμέσως μετά την απονομή:


Η απονομή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: